Skip to main content

hulp & tips volwassenen & ouderen

Je bent niet de enige. Veel mensen krijgen op een moment in hun leven te maken met gevoelens van eenzaamheid. Ook mensen met een partner, met vrienden en kennissen. Van jong tot oud. Want eenzaamheid kan iedereen overkomen. Misschien ben je net in Zevenaar komen wonen en weet je niet zo goed hoe je vrienden kan maken. Of heb je in de corona tijd gemerkt dat je vriendenkring te klein was. Hieronder vind je de mogelijkheden om ondersteuning te krijgen. Want er is iets aan je gevoel van eenzaamheid te doen! Kijk ook eens bij de activiteitenkalender en hieronder vind je tips en organisaties die je kunnen helpen.


Huisarts

Als je je zorgen maakt over jouw gezondheid, is de huisarts een belangrijk aanspreekpunt. Voor lichamelijke, maar ook psychische klachten. De huisarts kan je informeren, onderzoeken en eventueel behandelen. De huisarts kan je ook doorverwijzen naar een specialist als dat nodig is.


Meer Contact

Als je het gevoel hebt de verbinding met anderen te missen en het lastig vindt om deze zelf te maken, kan Hulp in Gelderland jou op weg helpen. Via de online training Meer Contact en vier persoonlijke coachingsessies zorgen we er samen voor dat het je weer lukt om betekenisvolle contacten te vinden en onderhouden. Voor de online cursus Meer Contact of het aanvragen van een persoonlijk gesprek kun je een mail sturen naar info@hulpingelderland.nl.

Specialist eenzaamheid

Bent je écht eenzaam en weet je niet goed wat je hieraan kunt doen? Dan zul je hard moeten werken, maar Willeke van Hulp in Gelderland staat hierbij voor je klaar. Op basis van een persoonlijke gesprek maken we samen een plan waarmee we uw eenzaamheidsprobleem kunnen oplossen. Voor het aanvragen van een persoonlijk gesprek kun je een mail sturen naar info@hulpingelderland.nl. Wil je echt iets veranderen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.


Online cursus Creatief Leven

Vaak wordt bij eenzaamheid geadviseerd om meer onder de mensen te komen of leuk op een club te gaan.  Maar voordat je het leuk vindt ‘onder de mensen te komen’ moet je je eerst goed voelen.  De cursus Creatief Leven is ervoor gemaakt je daarbij te helpen. Het leert je hoe je je eigen eenzaamheid aanpakt. Zodat je je goed voelt en zo kunt kiezen met wie je je leven wilt vormgeven. De cursus kan je online volgen en kost € 69.50. Caleidoz mag een aantal cursussen gratis weggeven, wil je daar gebruik van maken dan mail naar c.peeters@caleidoz.nl. Via deze link https://academie.faktor5.nl/product/creatiefleven/ kan je de cursus aanschaffen.


Sociaal werkers Caleidoz

Voor vragen en advies kun je altijd terecht bij de sociaal werkers van Caleidoz Welzijn.


ANBO: Telefoonlijn

Heb je een vraag over het coronavirus, maak je je zorgen of wil je gewoon even een praatje maken? We zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 18:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 – 46 66 66.


KBO-PCOB-infolijn

De KBO-PCOB heeft een speciale telefoonlijn geopend: de Ouderen-Infolijn: 030-3 400 600 bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur


De Luisterlijn

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.


Sporters voor elkaar

De KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljartbond), NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) en KNKB (Koninklijke Nederlandse Kegelbond) slaan de handen ineen om (oudere) sporters die nu thuis zitten in contact met elkaar te brengen.


Mantelzorg ondersteuning

Op de website van Caleidoz vind je meer informatie op het gebied van Mantelzorg.


Gebiedsteams Goed voor elkaar

De gebiedsteams in Zevenaar vormen dé plek waar je terecht kunt met al uw vragen over zorg en ondersteuning en voor het realiseren van ideeën.

Vier het leven

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten.

Faktor 5

Faktor5 wijst jou de weg naar online ondersteuning en/of gecertificeerde hulp


Eenzaamheidstest

Op Faktor5 kun je een eenzaamheidstest doen.


D3rde verdieping

D3rde Verdieping is voor iedereen die zich wil bezinnen op de vragen waar het leven ons voor stelt.


Veiligheid

Meer weten over huiselijk geweld en discriminatie?


Samen Zevenaar is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering van de hulp door hulpinitiatieven die in het overzicht genoemd worden.