Skip to main content

hulp & tips jongeren

Je bent niet de enige. Veel mensen krijgen op een moment in hun leven te maken met gevoelens van eenzaamheid. Ook mensen met een partner, met vrienden en kennissen. Van jong tot oud. Want eenzaamheid kan iedereen overkomen. Misschien ben je net in Zevenaar komen wonen en weet je niet zo goed hoe je vrienden kan maken. Of heb je in de corona tijd gemerkt dat je vriendenkring te klein was. Hieronder vind je de mogelijkheden om ondersteuning te krijgen. Want er is iets aan je gevoel van eenzaamheid te doen! Kijk ook eens bij de activiteitenkalender en hieronder vind je tips en organisaties die je kunnen helpen.


Online cursus Creatief Leven

Vaak wordt bij eenzaamheid geadviseerd om meer onder de mensen te komen of leuk op een club te gaan.  Maar voordat je het leuk vindt ‘onder de mensen te komen’ moet je je eerst goed voelen.  De cursus Creatief Leven is ervoor gemaakt je daarbij te helpen. Het leert je hoe je je eigen eenzaamheid aanpakt. Zodat je je goed voelt en zo kunt kiezen met wie je je leven wilt vormgeven. De cursus kan je online volgen en kost € 69.50. Caleidoz mag een aantal cursussen gratis weggeven, wil je daar gebruik van maken dan mail naar c.peeters@caleidoz.nl. Via deze link https://academie.faktor5.nl/product/creatiefleven/ kan je de cursus aanschaffen.

Zelftest voor jongeren


Gratis coaching voor jongeren


De Kindertelefoon: bellen of chatten


JouwGGD anoniem chatten over je gezondheid, ook ‘s-avonds en in het weekend


Jongerenwerk Caleidoz

De jongerenwerkers in de gemeente Zevenaar luisteren naar jou; online en offline.


Alles oke?

Biedt support aan iedereen tussen de 18 en 24 jaar als het even niet zo lekker gaat. Je kunt anoniem bellen of chatten.


Jongeren Hulp Online : voor jongeren en jongvolwassenen

Hoe groot of klein je probleem ook is, waar je ook mee zit of als je gewoon je hart wilt luchten: hier vind je zes organisaties die je snel, anoniem en gratis hulp bieden. Start met zoeken en zie waar je het beste terecht kan.


De Luisterlijn

In het holst van de nacht, in de vroege ochtend of op een feestdag. De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.


PratenOnline.nl

PratenOnline.nl is een website voor jongeren tussen de 12-24 jaar, die zich down of gespannen voelen. Herken jij je hierin? Je kunt bij ons je gevoel testen en chatten met één van onze professionals. Of misschien ken jij wel mensen in je omgeving van wie jij denkt dat zij iets aan onze site kunnen hebben? Attendeer hen dan gerust op PratenOnline


Sporters voor elkaar

Mis jij de sociale contacten op de vereniging en/of club ook zo? Meld je dan aan om in contact te komen met anderen die ook thuis zitten en hun sport niet kunnen beoefenen! De KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljartbond), NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond) en KNKB (Koninklijke Nederlandse Kegelbond) slaan de handen ineen om (oudere) sporters die nu thuis zitten in contact met elkaar te brengen.


Mantelzorg Zevenaar

Hèt platform voor vragen op het gebied van mantelzorg


Gebiedsteams Goed voor elkaar

We vinden het van groot belang om de zorg en ondersteuning in de gemeente Zevenaar goed te organiseren voor onze inwoners: dichtbij en efficiënt. Dit gebeurt met de Gebiedsteams in Zevenaar, de teams vormen dé plek waar u terecht kunt met al uw vragen over zorg en ondersteuning en voor het realiseren van ideeën.

Samen Zevenaar is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de uitvoering van de hulp door hulpinitiatieven die in het overzicht genoemd worden.